DNA.
Een mogelijkheid om verder terug in de tijd te gaan?
Onze familiegeschiedenis begint in 1687 in Wehl, Gelderland. Derick Bless x Margaritha van Gimborn zijn rond die tijd daar komen wonen. Maar waar kwamen zij vandaan?
Al enige tijd wordt DNA onderzoek gebruikt in de genealogie. Misschien is dit een methode om te achterhalen waar onze voorouders vóór 1687 woonden. Door vergelijken van bepaalde DNA kenmerken van mannen die Bless of Bles heten en niet tot onze familie horen zou mogelijk een verbinding gelegd kunnen worden met deze families, of een verbindig uitsluiten.

Oproep!

Ik zou graag in contact komen met Blessen in Nederland en Duitsland die geinteresseerd zijn in genealogie en DNA-onderzoek en mee zouden willen doen aan deze mogelijkheid om te bepalen of we gezamelijke voorouders hebben. Voor meer informatie graag contact opnemen via het Contact menu.

Begin is gemaakt.

20 april 2016 is de eerste stap gezet in DNA onderzoek van de familie Bles. Toen is er wangslijm afgenomen bij ondergetekende en naar het laboratorium van de Katholieke Universiteit Leuven gestuurd. De KU doet dit onderzoek in samenwerking met de familiekunde Vlaanderen, zij zijn het Benelux DNA project gestart. Lees hier meer over dit project. Zodra de resultaten bekend zijn zal ik deze hier publiceren. Dit kan overigens twee tot drie maanden duren.

Cees Bles